Buxus snoeien en bemesten

Een buxus snoeien en bemesten zorgt ervoor dat de plant mooi groen is en dat de buxus er gezond uit ziet. Om buxusplanten gezond en groen te houden, heeft de plant een langdurige voeding nodig. Wanneer u nooit meststoffen aan de plant geeft, zal de buxus weinig groeien en krijgen de bladeren van de buxusplant een gele kleur. Verder zal de buxus op deze manier nog kwetsbaarder worden voor schimmels en dus voor de buxusziekte. Jammer genoeg kunt u de buxus niet beschermen tegen de buxus rups door hem extra voeding te geven. Een buxus snoeien en een buxus bemesten is dus belangrijk om de buxus gezond te houden.

Buxus snoeien

Voor een optimale verzorging moet u de buxushaag minimaal twee keer per jaar snoeien. Het wordt aanbevolen om dit één keer in het voorjaar te doen en één keer in het najaar. Vaker een buxus snoeien betekent een sterkere en mooiere buxusplant.
U kunt de buxushaag zelf met een snoeischaar of met een elektrische snoeischaar knippen.
Om de buxus te snoeien heeft u niet al te veel kennis nodig, waarschijnlijk weet u zelf wel hoe de buxus gesnoeid moet worden. Veel mensen doen het daarom zelf.

Als u wel eens een buxus gesnoeid heeft dan weet u hoe lastig het is om de kleine blaadjes op te ruimen. Leg daarom naast buxus een zeil of deken op de grond tijdens het snoeien zodat het snoeiafval daar op valt. Dat scheelt een hoop tijd bij het opruimen.
U kunt er ook voor kiezen om niet zelf de buxus te snoeien, maar om dit te laten doen.
Door een tuinman of een hovenier in de arm nemen om uw buxus te snoeien kunt u veel tijd sparen. Zij weten precies hoe je een buxus moet snoeien om het beste resultaat te creëren. Daarom kiezen veel mensen ervoor om niet alleen de buxus te laten snoeien maar ook het andere tuinonderhoud door een tuinman te laten doen. Een tuinman werkt vaak sneller dan dat u het zelf gaat doen. Hij heeft het gereedschap en de ervaring om uw tuin er weer perfect uit te laten zien.
Meer weten wat het kost om een professional in te huren? Vul dan ons offerte formulier in voor een offerte op maat.

Buxus bemesten

Voor de bemesting van de buxusplant, kunt u voor een perfect resultaat de plant twee keer per jaar bemesten. Het wordt aangeraden om de grond bij de buxus te bemesten nadat u de buxus heeft gesnoeid. Hierdoor heeft de plant weer genoeg voedingsstoffen om gezond en mooi groen te blijven. Snoei daarom uw buxusplanten twee keer per jaar en geef uw plant extra voeding voor een optimaal resultaat.

Er is speciale buxus mest of buxus voeding verkrijgbaar. Zowel in spray als in poeder of korrelvorm.
Zo kunt u met de Pokon buxus groenmaker zelfs vergeelde bladeren weer groen maken. Dit is een handige spray die u op de bladeren spuit en de voedingsstoffen worden direct door het buxusblad opgenomen.

error: Content is protected !!